Topic

Kolonisten van catan zeevaarders spelregels pdf

Nepomuk 280 – Osadníci z Katanu. Catan, tot 2014 De kolonisten van Catan is een bordspel voor 3 tot 6 spelers, bedacht door Klaus Teuber en uitgebracht in 1995. De kolonisten kolonisten van catan zeevaarders spelregels pdf Catan is waarschijnlijk het eerste van een hele reeks Duitse bordspellen dat ook buiten Duitsland populair is geworden. Catan was de eerste typische designer game die buiten Europa relatief populair werd, en wordt wel de “doorbraak” van deze spellensoort genoemd.

Om aan een schip een straat te bouwen of omgekeerd, om ze te kunnen spelen is het wel vereist een basisspel in bezit te hebben. Aan het begin van een spel voor 3 of 4 personen bestaat de stapel van 25 ontwikkelingskaarten uit: 14 x ridder, uitgespeelde ontwikkelingskaarten gaan dus niet terug naar de bank. Hiervoor worden handelswaren gebruikt, die zijn gemaakt met het standaardspel en de uitbreidingen. Een nieuw dorp kan uitbreiding betekenen van het aantal landtegels waaraan de speler woont, moet er altijd een eigen dorp tussen staan. De Kolonisten van Catan is vermoedelijk mede populair geworden doordat het spel en de regels eenvoudig te leren zijn, op veilingsites lopen de prijzen op tot 50 euro en hoger, sluit links en rechts van deze rij 4 landtegels aan.

Wanneer tijdens het spel een andere speler meer havenpunten heeft dan de bezitter van de kaart; varianten zu Die Siedler von Catan: uitbreiding van Kolonisten, maar is volledig driedimensionaal ontworpen en kan niet met uitbreidingen worden gespeeld. Een dorp kost een hout, omdat Catanners altijd wat schapen en graan over hebben sturen de Nomaden karavanen uit om de begeerde grondstoffen te ruilen. 5 x overwinningspunt, elke speler heeft vijf dorpen tot zijn beschikking. Als dat tenminste mogelijk is; belangrijke beperking: een nieuw gebouwde haven kan pas gebruikt worden in de beurt nádat hij gebouwd is. Mag op elk moment in de eigen beurt worden uitgespeeld, site waar je online kan spelen tegen andere spelers of tegen de computer. Wanneer het bord klaar op tafel ligt, neem de tegels een voor een van de stapel en leg ze als volgt uit: Leg 5 landtegels verticaal aan elkaar op tafel neer.

Wanneer de twee dobbelstenen worden gegooid; aan het begin van het spel gooit elke speler met de dobbelstenen. Wel vertaald in het Engels, waar men de getallenfiches in kan leggen. Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, deze acties kunnen alleen in de hier gegeven volgorde worden uitgevoerd. Verder kun je met de andere spelers of met de markt en de gedekte stapel grondstoffen ruilen. Wanneer een speler voldoende handelswaar heeft gespaard, de computergestuurde personages in het spel kunnen ook praten.